عروسک، بالاترین نقش تربیتی را به ویژه در شکل دهی و پایه ریزی شخصیت دختران دارد. دختر بچه ها، زنان آینده ی هر ملت هستند و برای انحطاط هر ملت بایستی دختران و زنان آن را منحط تربیت کرد؛ همان گونه که برای اعتلای هر ملت، بایستی دختران و زنان آن ملت را متعالی تربیت کرد. از این منظر، نقش عروسک در تهاجم فرهنگی وجنگ نرم بسیار برجسته است.
باربی در واقع برگرفته از شخصیت و اندام و چهره ی یک زن خیابان گرد آلمانی به نام لی لی بود. کمپانی متل، امتیاز عروسک لی لی را از آلمان خرید و پس از تغییراتی، صورت بندی نژادی آن را به نژاد آنگلو ساکسون همانند کرد و به تولید انبوه آن در آمریکا اقدام نمود.
طرّاح تغییرات باربی در آمریکا در کمپانی متل، جک رایان است. وی قبل از آن در پنتاگن (وزارت جنگ آمریکا) طرّاح موشک های اسپارو و هاوک بود. شرکت متل او را به خاطر تخصص و استعدادش در شناخت فرم هیکل زنان استخدام کرد.
در سال 1961، کمپانی متل عروسک «کِن» را تولید کرد. این عروسک پسری بود با لباس های شیک و موهای قهوه ای با نامی برگرفته از نام پسر آقای هندلر، رییس کمپانی متل.به این ترتیب عروسک باربی صاحب یک دوست پسر شد. باربی برای یک مدت طولانی بدون اینکه با کن ازدواج نماید، دوستی و رفاقت خود را با او ادامه داد و بدین وسیله تبلیغ و ترویج دوستی با پسران نیز در دستور کار باربی قرار گرفت.
دوستی نامشروع و درازمدت باربی با کن، موهای افشان، لباس های دو تکه و نیمه عریان، آرایش های غلیظ، خودنمایی های حریصانه، رقص های عمومی، سکس و بی بندوباری از مصادیق اخلاق جنسی غرب است که باربی عهده دار ترویج آنها می باشد. بعدها در سال 1963، عروسک «میچ» و در سال 1965، عروسک «اسکیپر» به جمع «کن و باربی» پیوستند.
این نوع عروسک ها در نژادهای زرد، سیاه، چینی و ژاپنی تولید و به سراسر جهان عرضه شد تا عهده دار ترویج فرهنگ منحط غرب باشند.
در سال 2001، عروسک باربی در اولین فیلم کامپیوتری خود نام «باربی در فندق شکن» ظاهر شد. از آن پس تاکنون، تعداد قابل توجهی فیلم کامپیوتری، انیمیشن و فیلم سینمایی مستهجن و سکس درمورد باربی تولید شد.
در طی سالیان گذشته، باربی بیش از پانصد بار در نقش ها و شخصیت های متفاوت عرضه شده است. از آن جمله: پرستار، افسر پلیس، آموزگار، پزشک، دندان پزشک، دام پزشک، خواننده ی موسیقی راک، ژیمناست، کارآگاه،افسر نیروی دریایی، افسر خلبان، مهماندار هواپیما، دزد، گدا و... که این شخصیت پردازی ها، برای کارکرد های تربیتی این عروسک است.
در طول 40 سال گذشته عروسک باربی فعالدر عرصه ی سیاست آمریکا بوده است. در طول انتخابات ایالتی و ملتی، باربی بسیار فعال است. در طول جنگ ویتنام، گرانادا، پاناما و در انتهای جنگ سرد، باربی نقش های متفاوتی ایفا کرد.
در طول جنگ عراق و آمریکا در سال 1990، عروسک باربی با پوشش یونیفرم نظامی آمریکایی به تهییج افکار عمومی مردم آمریکا پرداخت. پس از واقعه ی یازده سپتامبر نیز باربی با پوشیدن یونیفرم ضد تروریست، با ایفای نقش جدید خود به تهییجافکار عمومی پرداخت.تیتر آگهی های تبلیغاتی باربی،برای نبردضد تروریسم این بود:باربی-روح آمریکایی.
نظرات شما عزیزان: